Tęczowy ogród
Bardzo lubimy takie desery. Lekkie, naturalnie słodkie i oczywiscie mocno owocowe. Można nie tylko delektować się smakiem. Już od samego patrzenia nabiera sie na nie ochoty. Do deseru można dodać ulubione płatki, biszkopty czy nasionka chia.
Składniki:
Składniki:
- 500 g truskawek
- 1 duże mango
- 3 kiwi
- Kasza jaglana preparowana
- Maliny
- 200 g Czekolady mlecznej
- 160 g mleczka kokosowego
- 3 łyżeczki cukru pudru
- 1/2 łyżeczki kardamonu
Sposób przygotowania:
Mango obrać, włożyć do blendera, dokladnie rozdrobnić, dodać kardamon, wymieszać. Ważne zeby było dojrzałe, wtedy jest naprawdę smaczne i aromatyczne. Kilka truskawek pokroic w kostkę, resztę truskawek zmiksowac z mleczkiem kokosowym i cukrem pudrem. Ilość cukru zależy od tego czy mamy słodkie truskawki. Kiwi obrać, pokroić w cienkie plasterki.
Na dnie kieliszka układamy kawałki truskawek, zalewamy mango, na boki kieliszka kładziemy kiwi, wylewamy kolejna warstwę- truskawkową. Na mus truskawkowy wykladamy preparowaną kaszę jaglaną, dekorujemy malinami i czekoladą. Czekoladę rozpuścilam i na papierze do pieczenia uformowałam kształt, schłodziłam w lodówce.
Komentarze
Prześlij komentarz