Łosoś z salsą z mango
Uwielbiam takie smaki. Następnym razem przygotuję podwójne porcje bo każdy miał niedosyt.
Marynowany łosoś w sosie z limonki, bardzo aromatyczny i niebywale pachnący. Do tego egzotyczna salsa z mango, awokado z dodatkiem kolendry. Bardzo delikatny posiłek, szybko się robi a co najważniejsze smakuje obłędnie. Dla mnie rewelacja ! Niesamowite bogactwo smaków. W sam raz na obiad w taki piękny słoneczny dzień.
Składniki:
Marynowany łosoś w sosie z limonki, bardzo aromatyczny i niebywale pachnący. Do tego egzotyczna salsa z mango, awokado z dodatkiem kolendry. Bardzo delikatny posiłek, szybko się robi a co najważniejsze smakuje obłędnie. Dla mnie rewelacja ! Niesamowite bogactwo smaków. W sam raz na obiad w taki piękny słoneczny dzień.
Składniki:
Łosoś z salsą z mango |
- filet z łososia
- 3 łyżki oleju
- otarta skórka z 1 limonki
- 3 łyżki soku z limonki
- 3 ząbki czosnku - drobno posiekane
- sól
- pieprz cytrynowy
Salsa:
- 1 duże mango
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 czerwnej cebuli
- awokado
- kolendra
- 3 łyżki soku z limonki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
Składniki marynaty połączyć ze sobą w miseczce. Polać nimi łososia, odstawić na 30 minut do marynowania.
Mango i warzywa pokroić w kostkę, dodać posiekaną kolendrę. Doprawić sosem składającym się z soku z limonki, oliwy, pieprzu i soli. Polać sosem salsę. Wymieszać
Łososia smażyć na oleju do delikatnego zrumienienia. Podawać z salsą i ryżem.
Mam nadzieję, że będzie smakować tak bardzo jak nam.
Komentarze
Prześlij komentarz