Łosoś z salsą z mango

        Uwielbiam takie smaki. Następnym razem przygotuję podwójne porcje bo każdy miał niedosyt.
Marynowany łosoś w sosie z limonki, bardzo aromatyczny i niebywale pachnący. Do tego egzotyczna salsa z mango, awokado z dodatkiem kolendry.  Bardzo delikatny posiłek, szybko się robi a co najważniejsze smakuje obłędnie. Dla mnie rewelacja ! Niesamowite bogactwo smaków. W sam raz na obiad w taki piękny słoneczny dzień.

Składniki:
Łosoś z salsą z mango

  • filet z łososia
      Marynata:
  • 3 łyżki oleju
  • otarta skórka z 1 limonki
  • 3 łyżki soku z limonki
  • 3 ząbki czosnku - drobno posiekane
  • sól
  • pieprz cytrynowy
      Salsa:
  • 1 duże mango
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 czerwnej cebuli
  • awokado
  • kolendra
  • 3 łyżki soku z limonki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

      Składniki marynaty połączyć ze sobą w miseczce. Polać nimi łososia, odstawić na 30 minut do marynowania. 
Mango i warzywa pokroić w kostkę, dodać posiekaną kolendrę. Doprawić sosem składającym się z soku z limonki, oliwy, pieprzu i soli. Polać sosem salsę. Wymieszać
Łososia smażyć na oleju do delikatnego zrumienienia. Podawać z salsą i ryżem.

Mam nadzieję, że będzie smakować tak bardzo jak nam.


Komentarze

Popularne posty

Polub mnie na Facebooku

Łączna liczba wyświetleń