TATAR Z ŁOSOSIA


Bardzo lubię tradycyjnego tatara, tym razem tatar w innej postaci. Tatar z wędzonego łososia. Wędzony, a nie surowy bo wolę wiedzieć, że to co jem jest dobrej jakości, a niestety w mojej okolicy brakuje dobrego sklepu rybnego.  Bardzo fajna i delikatna przystawka, dla zaostrzenia apetytu.

Tatar z łososia
Składniki na 2 porcje:
  • 150 gram wędzonego łososia
  • awokado
  • 2-3 cebulki szalotki
  • łyżka posiekanego koperku
  • 5 łyżek soki z limonki
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • koperek
  • pieprz 
  • sól



Sposób przygotowania:

Wycisnąć sok z limonki, dodać sos sojowy, sól, pieprz. Łososia pokroić, skropić przygotowanym sosem, dodać posiekany koperek, wymieszać. Pokroić szalotkę, awokado w kostkę- skropić sokiem z cytryny by nie ściemniało. Wykładać warstwami, najlepiej w tym celu użyć ringu. Udekorować kiełkami i cząstką limonki. Tatar podawać schłodzony z ciemnym pieczywem.

Komentarze

Popularne posty

Polub mnie na Facebooku

Łączna liczba wyświetleń