ZUPA RYBNA
Zupa rybna "chodziła" za mną już od dłuższego czasu. Do jej przygotowania wybrałam dwie ryby: dorsza i łososia. Wyszła naprawdę smaczna. Bardzo delikatna, aromatyczna i lekka. Zdaje się, że będzie pojawiać się częściej na moim stole. Pycha :)
- Dorsz
- Łosoś norweski
- włoszczyzna
- koperek
- koncentrat pomidorowy
- ziele angielskie 4-5 szt
- 2 listki laurowe
- sól
- masło
Sposób przygotowania:
Rybę czyścimy z ości, Filetujemy.
Zostawiamy kręgosłup i mniejsze kawałki, gotujemy z nich wywar. Odcedzamy.
Do czystego wywaru dodajemy pokrojoną w kostkę włoszczyznę, przyprawy, sól i gotujemy ok. 1 godziny.
Większe kawałki łososia i dorsza obsmażamy na maśle. Krótko- ok. 2 minut.
Mięso dodajemy do wywaru, gotujemy jeszcze ok. 20 minut. Dodajemy koperek i 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego. Chwilę gotujemy.
Komentarze
Prześlij komentarz