CARPACCIO Z BURAKA
Carpaccio z buraka to efektowna propozycja dla miłośników naszych buraczków. Uwielbiam tradycyjne buraczki do obiadu podawane na gorąco, ale tym razem chciałam spróbować czegoś innego. Wiem, że buraczki powinno się upiec w piekarniku, bo dzięki temu są bardziej soczyste.
Muszę się przyznać, że trochę poszłam na łatwiznę...i wykorzystałam buraki gotowane do obiadu. Pomimo tego carpaccio okazało się wyjątkowo słodkie i soczyste. Efekt naprawdę zachwycający.
Składniki na 3 porcje:
Sposób przygotowania:
Muszę się przyznać, że trochę poszłam na łatwiznę...i wykorzystałam buraki gotowane do obiadu. Pomimo tego carpaccio okazało się wyjątkowo słodkie i soczyste. Efekt naprawdę zachwycający.
![]() |
Carpaccio z buraka |
Składniki na 3 porcje:
- 3 średniej wielkości buraki
- 3 garstki rukoli
- ser feta
- miód
- ocet balsamiczny
- pieprz
Sposób przygotowania:
Buraki kroimy na cienkie plasterki, najlepiej na tarce gdyż każdy kawałek jest równej grubości
i super prezentuje się na talerzu. Układamy je na talerzu na kształt kwiatu, na środku układamy rukolę i pokrojony w kostkę ser. Całość polewamy sosem z wymieszanego miodu i octu balsamicznego, doprawiamy pieprzem.
Komentarze
Prześlij komentarz